Wie ben ik?
 
Mijn naam is Caroline van Dijk. Een kleine 10 jaar geleden ben ik 15 kilo afgevallen door bewuster, gezonder en matiger te gaan eten en te gaan bewegen. In mijn geval is dat hardlopen geworden en ik kan wel zeggen dat het na zoveel jaar mijn passie is geworden. Ik ben van 5 naar 10 naar 15 km hardlopen gegaan en loop nu gemiddeld 3 halve marathons per jaar. 
Door de combinatie bewegen en bewuster eten, heb ik een nieuw leefpatroon gevonden, waar bij ik niet meer aankom en ik mij fit en gezond voel. 

Gezond gewicht hebben en behouden

Vanaf mijn puberteit heb ik last gehad van overgewicht en heb vrijwel elk dieet geprobeerd. Soms viel ik wat af, maar vaak zat dat gewicht er snel weer aan. Het welbekende jojo effect. Ik ben er achter gekomen dat alleen het veranderen van je voedingspatroon niet werkt. Ik moest mijn leefpatroon aanpassen om een gezond gewicht te bereiken en te behouden.
 
De Heuvelrugmethode past in elk leven
 
Inmiddels begeleid ik mensen die willen afvallen, bewegen en/of gezonder willen leven. Hiervoor heb ik de Heuvelrugmethode ontwikkeld. Deze methode is inpasbaar in elk leven. Om een gedegen theoretische ondergrond te krijgen, heb ik opleidingen in Voedingsleer, Food en Human Condition, Psychologie en gedragstherapie en Orthomoleculaire voedingsleer gevolgd. Daarnaast heb ik de opleiding tot Looptrainer gevolgd.
 
Caroline van Dijk
Foto